camathome.com

sinds 1998, weblog van Corrie Gerritsma

camathome.com header image 2

Change (II)

13 juli 2010 · 13 Comments

Sinds ik een iPhone heb, heb ik ‘m vrijwel altijd bij de hand. Om te twitteren, mail te lezen, nieuws te checken of een geweldig woord te leggen met Words with Friends. Sinds een paar maanden heeft ook een nieuwe app mijn vrijwel dagelijkse aandacht, Babybump. Vandaag geeft Babybump een heuglijk feit aan: nog 90 dagen en dan is het 10-10-2010, de datum waarop we ons eerste kind verwachten. Precies, een baby! Ik ben al 26 weken zwanger.

Verhuizen na vijftien jaar is al een grote verandering, moeder worden komt daar vast dubbel en dwars overheen. Ik weet niet hoe het bij andere toekomstige moeders is, maar ik vind het allemaal nog heel onwerkelijk. Ja ik heb al een kinderwagen in huis, pas niet meer in mijn broeken en voel schoppende beentjes in mijn buik, in die zin is het heel reëel. Maar toch ook weer niet, want wat als ik straks zo’n hummeltje in mijn armen heb? Ik ben zo benieuwd hoe ik me dan voel! Wat dat betreft mogen die 90 dagen morgen voorbij zijn. Qua praktisch niet, want er moet eerst nog verhuisd worden.

Zo nieuwsgierig! Niet alleen naar wat ik dan voel, ook hoe ons kind eruit zal zien. Of het een jongetje of meisje wordt (moeilijk, een naam voor een jongen verzinnen!) en wat hij/zij van zijn vader en moeder heeft meegekregen, qua looks en karakter. Heel veel van zijn vader, hoop ik, want dat is namelijk de allerleukste en liefste die ik hem/haar toe kan wensen. En mijn humor natuurlijk.

100713-echo

(Volgens mijn moeder lijkt deze echofoto op mij.. eh,… oma-tunnelvisie?)

Post to Twitter Tweet this post

Tags: Corriegrafie · Persoonlijk

13 responses so far ↓

 • 1 Michiel // jul 13, 2010 at 17:56

  :-) Gefeliciteerd!

  Enne, oma’s-in-wording hebben een heel eigen wijsheid… Maar vergeet de spatie niet tussen die twee woorden, anders kan het zómaar verkeerd vallen.

 • 2 Jan Pieter // jul 13, 2010 at 19:07

  Het is nu al een schatje om te zien!

 • 3 gewebkijk // jul 13, 2010 at 22:40

  van harte!

  (er bestaan heule kleine reddingsvestjes)

 • 4 arretjenof // jul 14, 2010 at 01:40

  zelf (nog) geen verstand van baby’s en ook bar weing van schoonmoeders, maar dit is een jongetje, en hij heet Jacob.

 • 5 Corine // jul 16, 2010 at 13:01

  Spannend he?! Ik ben inmiddels 19 weken zwanger dus ik heb nog iets langer te gaan. Ook wij vinden het allemaal nog maar onwerkelijk. Geniet in ieder geval van je zwangerschap, want wat gaat het snel he?!

 • 6 Tom // jul 16, 2010 at 21:18

  Van harte gefeliciteerd!
  Enne… humor is onmisbaar bij het ouderschap!
  Je kunt er niet genoeg van hebben, geloof me.

 • 7 MrBlobby // jul 17, 2010 at 00:52

  Het moest ervan komen. Ik volg je al heel lang. Je werd familie. Nu komt er een familielid bij. Dikke tranen van geluk. Echt. Gefeliciteerd big time!!! Deze zomer is volmaakt.
  Liefs, Frans

 • 8 mork // jul 23, 2010 at 16:44

  Oww wat gaaf, van Harte!, dat wordt een heel ander leven! Men wat goed! die Corrie en Rickert super hoor :-)

 • 9 Robin // aug 5, 2010 at 17:57

  Wat een geweldige ontwikkeling!
  Ik volg je zo nu en dan en nu dat ik deze blog las vond ik dat een leuke verrassing.
  Ook de datum waarop je kind is uitgerekend, 10-10-2010, helemaal geweldig. Zelf ben ik ook op 10 oktober geboren, maar dan in 1966. Een weegschaal dus, dat zit dan wel goed met je kind ;-)

  Groetjes en heel veel geluk

  Robin

 • 10 Rose // aug 22, 2010 at 22:15

  Mijn moeder kon voor haar dochter (mij) alleen een meisjesnaam bedenken, en voor haar zoon alleen een jongensnaam bedenken :-) Achteraf ‘wist’ ze dus al wat het geslacht van de baby zou worden. Misschien jij ook? ;-)

 • 11 Robinmolen // aug 28, 2010 at 17:51

  Gefeliciteerd dat je zwanger bent, en ik wens je veel succes met je kind toe!

 • 12 Jamal // sep 1, 2010 at 23:51

  Haaaai Mama Corrie,

  Van harte gefeliciteerd met de zwangerschap!!!en je nieuwe huis natuurlijk….
  Veel geluk en succes,

  gr,
  Jamal

 • 13 Babies // okt 10, 2010 at 00:16

  [...] vertederend, helemaal in mijn conditie. (Vandaag 10-10-2010 is mijn uitgerekende datum… we wachten af). Maar interessanter is te zien hoe hun ouders ze [...]

Leave a Comment